Ericas födelsedaaag

Något som jag visste att jag skulle missa när jag åkte till Kenya var alla mina kompisars 18-års dagar. Idag fyller min äldsta bästa kompis Erica 18 år och därför vill jag tillägna henne ett litet inlägg. Jag har skrivit till henne på facebook, rimmat på instagram och sjungit på Skype så nu tänkte jag bara lägga upp lite gosiga bilder på oss.










Hoppas du får världens bästa dag, vill bara säga att jag saknar dig supermycket och skulle göra allt för att vara hemma och fira dig idag. 

Onsdag 29 januari

Idag gick jag i skolan fram till lunch. Efter lunch åkte vi iväg till Brookhouse School för ännu en seriematch! Skolan var såå himla fin, såg typ precis ut som Hogwarts, barnen hade skoluniformer och de hade t.o.m. strutsar på området! Vi gick runt och blev bara mer och mer avundsjuka. Denna match var nog det tuffaste motståndet vi mött. Efter halva första halvlek gjorde de 1-0 på en hörna. I halvtid stod det fortfarande 1-0 till dem trots att vi hade haft flera målchanser och nästan enbart varit på deras halvplan. I andra halvlek lyckas vi till slut göra två mål och 2-1 blev slutresultatet, vilket var rättvist.

Efter skulle vi egentligen gå till Pizza Inn och fira men eftersom vi glömt säga det till köket fick vi inte göra det, för att de inte skulle behöva slänga maten som de lagat till oss. På vår skola är vi jättenogranna med att inte slänga mat, just för att det finns så många människor som inte har mat för dagen bara några kilometer från oss. När jag bott härnere är det något som jag verkligen börjat tänka på, jag slänger i princip aldrig någon mat, utan äter upp det jag tar på tallriken.















Tillbakablickar

Masai Mara
 
Helikopterplattan
 
Naivasha
 
Best Western
 
Första advent
Lucia på ambassaden
 
Så mycket fina minnen härifrån <3
 
 
 
 

Fredagskvällen

Igår var det som sagt utgång vilket blev väldigt lyckat! Dock har jag än så länge inga bilder från igår, så jag tänkte istället berätta om min fredagskväll. Efter matchen var alla fotbollstjejer väldigt trötta och eftersom vi skulle upp tidigt för turnering dagen därpå bestämde vi oss för att köra på en riktig myskväll!
 
Efter att ha badat i poolen gick vi och åt middag. Efter middagen gick vi till pingisbordet för att köra lite kung. Det var första gången jag spelade pingis härnere trots att vi har haft ett pingisbord hela tiden - hur sjukt? I alla fall var det jätteroligt att spela och nästa vecka börjar även en pingisturnering som jag har anmält mig till, så det ska bli superkul :) Efter det öppnade kvällsfikat så då gick vi dit och chillade. Det serverades för ovanlighetens skull ljusa baguetter så alla tjejer var i extas hihi. Jag sprang även och hämtade mitt chailatte-pulver som jag fick av Ebba innan jag skulle åka ner i jul (TACK EBBIS), så vi värmde lite mjölk och tog med oss våra koppar upp till zebra-rummet. Där satte vi på en skräckfilm - The Purge. Den var sjukt äcklig, men egentligen tycker jag inte den var så jättebra. När filmen var slut var jag och Matilda så trötta så då gick vi och la oss, vilket var så skönt! :) 
 
 
 

Fem fina

Här får ni fem fina bilder på mina frina kompisar härnere, tänkte presentera dem så att ni kan få ett ansikte på dom när jag snackar om dom :) 
 
Sanna, Ebba (gittan), Matilda, Elsa
 
Sanna och Elsa
 
Matilda, Ebba (gittan), Elsa
 
Sanna och Matilda
 
Sanna och Malin A
 

Ännu en vinst

Vi bara vinner och vinner här på SSN och har hur kul som helst! I fredags spelade vi ju vår första seriematch och vann med 7-0 tror jag, och i lördags spelade vi vår andra turnering efter jullovet och vann den också! Den turneringen var "6 a side" så vi var fem utespelare plus en målvakt på en rätt så liten plan. Det var verkligen hur kul som helst, kändes nästan som inomhusfotboll fast med lite större ytor. Turneringen var faktiskt ganska stor och när det var prisutdelning sa han som höll i det att han aldrig har sett ett lag med så bra teknik och samspel, och ändå tränar vi bara max en gång i veckan och då kommer inte ens alla. Är i alla fall sjukt stolt och det känns sjukt kul! Detta har även gjort mig så taggad på att börja på fotboll igen när jag kommer hem till Sverige, så jag, Emma och Malin snackar om att börja i samma lag när vi kommer hem, då vi är ute efter lite samma sak, känns superkul! Här får ni bilder.
 
 
 

Äntligen!!

Igår bokade vi äntligen flygbiljetter till kusten på Sportlovet! Det var som vanligt en massa krångel så vi satt uppe med det i typ 2,5h men till slut bokade vi de i alla fall! Nu hoppas vi att det inte ska vara några problem alls och att allting går som det ska, så ska denna vecka bli den bästa på hela året!! Är så TAGGAD
 
 
 
39 DAGAR KVAR!!!!
 
 

Fotbollsmatch

Idag ska vi spela vår första seriematch! Ska bli superkul, är verkligen jättetaggad! Imorgon har vi en till turnering också så ikväll ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt :) 
 
 
Bilder från sannasafrika.se från förra helgens fotbollsturnering!
 

Freeedaag

Idag är det äntligen fredag!! Slutade klockan elva och då gick jag, Alma, Denise, Clara, Emma, Viktor och Johan till TOI. Älskar Toi verkligen, jag gick hem med en tjocktröja från Ralph Lauren, 15kr - kändes bra!
 
 

Onsdag 22 januari

Denna onsdag har haft sina uppgångar och nedgångar, men sammanfattningsvis vill jag säga att denna onsdag har varit oerhört bra! Vid kvällsfikat blev det nämligen en överraskning - MARÄNGSCHWISS!!! Det är min absoluta favoritefterrätt så jag blir helt överlycklig när vi får det. Denna gång fick vi det för att vi vann turneringen i helgen och nu i helgen har vi en ny turnering så om vi vinner den kanske det serveras marängschwiss nästa vecka också hoho. Det som gjorde denna dag ännu bättre var att vi planerade Diani ännu mer och nu har vi äntligen fixat boende och så, så nu är allt klippat och klart! Ingen återvändo hihi. Kommer bli den roligaste veckan hittills, kan visa er lite mer detaljer någon annan dag. Nu har jag precis skypeat färdigt med min älskade familj och ska strax krypa till sängs :) Natti!!
 
 

Tisdag 21 januari

Åh vilken underbar tisdag jag har haft! 

Slutade efter lunch och chillade ett tag, skypeade lite med Erica och sedan gick jag, Malin, Ebba, Clara och Emma till Art för att plugga lite. Vi beställde in varsin smoothie och det var verkligen såå mysigt! Vi satt kvar ända till 20 över sex och sedan fick vi springa till CityHoppan för att hinna hem till halv sju och undvika att bli grounded, vi hann precis! Nu har jag kommit till mitt rum från Mattestugan där jag var en liten stund och tänkte snart börja plugga Religion 2, som jag läser in på egen hand. Här får ni gosiga bilder!
 
På bilden ser ni tre favvo-rätter från Art - Pasta Dania som Malin tog, Hawaii-pizza som Clara tog och Halloumi-salladen som Emma tog :) 
 
 

Måndag 20 januari

Idag är det en vanlig måndag och jag sitter nu på mitt rum och har precis pluggat färdigt. Nu ska vi, några tjejer, ha ett möte om sportlovet och bestämma huruvida vi ska bo i hus eller hotell etc. Förhoppningsvis kan vi boka så snart som möjligt, innan allt hunnit ta slut. Kan inte beskriva hur jäkla taggad jag är, tänker på det varje dag, det kommer lätt bli den bästa veckan hittills här i Kenya!!!
 
Här är lite bilder från Höstlovet på kusten, åååhh vad jag saknar dettaaa
 

NGONG HILLS

Ännu en tidig morgon, klockan på sju denna gång. Gick upp alldeles för trött och åt frukost och sedan begav vi oss till Ngong Hills där vi skulle bestiga de fyra små kullarna. Jag har ju gjort detta förut, men ville gå in mina vandrarskor lite så jag passade på igen. Dessutom tyckte jag att det var så himla häftigt förra gången så jag tänkte varför inte? Denna gång var nästan ännu coolare, framförallt mycket jobbigare av någon anledning. Vandrarskorna var jättesköna och jag klarade mig utan skavsår vilket var jätteskönt! Något som vi fick uppleva denna gång som vi inte fick se förra gången var bufflar. Helt plötsligt hör vi hur vår guide laddar sitt gevär och lossar iväg ett skott och sedan ser vi massa springandes bufflar. Det var verkligen skitcoolt men samtidigt väldigt läskigt. Vi var klara vid halv-ett tiden och sista nedförsbacken då man bara slappnade av i hela kroppen och lät fötterna springa på utan minsta ansträngning var precis som förra gången helt fantastisk.







Vinst i fotbollsturneringen!

Idag var bland de bästa dagarna här i Kenya, LÄTT. Klockan stod på 5.20 och vi gick upp och hämtade vår frukost och sedan satte vi oss i bussen. Vi skulle spela fotbollsturnering mot framförallt amerikanska lag. Det var så häftigt där vi var, jättefina gräsplaner och det kändes verkligen som om vi var på ett College i USA. Vi spelade fem matcher och vann alla, hur kul som helst! I finalen avgjordes det på förlängning och när Sara sköt in bollen i mål och jag slängde mig i hennes armar kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Det var typ som att vinna Gothia once again. Jag insåg verkligen hur mycket jag har saknat fotbollen, har nästan glömt bort hur glad man blir när man vinner en turnering. En sak blev jag i alla fall säker på, jag ska aldrig lägga av helt med fotboll. 

Buss-resan hem var som en återupplevelse av Gothia-vinnarbussen, okej inte liiiiiika bra.... Vi lyssnade i alla fall på hög musik och sjöng och skrek med av lycka. När vi kom tillbaka till internatet sprang vi och hoppade ner i poolen med matchkläderna på och fortsatte att sjunga: "What team? Winning team!!!" Var i alla fall en helt underbar dag och ikväll ska vi ut på klubb och fira! Tjoho!















PAWA 254

Idag var vi ju som sagt på studiebesök. Vi besökte en organisation som var en slags rebellgrupp. De var emot de styrande här i Kenya, att de tjänade och ägde hur mycket pengar som helst medan det finns andra människor i Kenya som inte har råd med mat för dagen. De kämpade helt enkelt för att jämna ut det stora gapet mellan de rika och de fattiga i Kenya och gjorde därför massa demonstrationer för att få de styrande samt Kenyas befolkning att inse detta och ändra sitt beteende. Deras senaste demonstration var väldigt intressant, de tycker att de styrande i Kenya beter sig som grisar så därför tog de med massvis av grisar och räckte över dom till parlamentet haha. Organisationen heter "Pawa 254" och använder sin kreativitet för att få fram sina ståndpunkter. De använder sig t.ex. av grafitti, sång, dans, musikvideor etc. Vi fick höra lite om deras arbete och se lite småfilmer vilket var jättekul. Verkligen ett lyckat studiebesök! Om jag blir lite bättre på det här med bloggen kan jag någon gång lägga upp en video från dem, annars kan ni gå in på www.pawa.org för att läsa mer om deras arbete.
 
 
 

Helgen

Fredag: Imorgon har jag inga lektioner, utan det är studiebesök som står på schemat! Vi är borta hela förmiddagen och efter lunch har jag ju som vanligt inga lektioner! Till lunch blir det min favvo - Fish N' Chips, jippie!! När alla har slutat ska vi några till Junction och sedan på kvällen ska jag bara ta det lugnt och lägga mig tidigt för på lördag ska jag upp vid 5-tiden...
 
Lördag: På lördag är det fotbolls-turnering hela dagen! Ska bli sååå kul verkligen eftersom jag aldrig mött något annat lag härborta, ser väldigt mycket fram emot det. Dock går bussarna vid 6 på morgonen vilket är mindre najs.  Sedan på kvällen när vi kommer hem blir det UTGÅÅÅNG!! 
 
Söndag: På söndagen blir det inte heller någon sovmorgon eftersom jag ska med och vandra i Ngong Hills igen, för att kunna gå in mina vandrarkängor. Frukost serveras från 7 på morgonen och bussarna går vid 8...
 
 
Här är lite bilder från förra gången vi besteg Ngong Hills! Även om jag inte får någon sovmorgon ser jag faktiskt väldigt mycket fram emot helgen :)
 

Mina små älsklingar

Klara och Mina tog också en fin bild på dem själva som de skickade till mig och skrev: Här är en fin snöig bild på oss också i snön" Självklart ska de också få synas på bloggen :)) 
 
 

Torsdag 16 jan

Torsdagen har bestått av storstädning, plugg, kvällis, Skype med mami och papi samt fotbollsträning. Inte så jätterolig torsdag, men jag ser mycket fram emot helgen som jag kan berätta om i ett annat inlägg!
 
Vårt lilla fina nystädade rum
 
 

Skol-ångeeest

 Har precis skickat in en inlämning i East Africa Development, har såååådan ångest och det har bara gått tre dagar...usch fy och blä säger jag bara
 
Stämmer väldigt bra just nu känner jag...
 

Onsdag 15 januari

Idag har det varit en helt vanlig onsdag. Vaknade alldeles för trött, käkade frulle och gick sedan till skolan. Gick i skolan ända fram till 16.10 och sedan var det Friskis och Svettis, snacka om att jag var utmattad efter denna långa dag. Till middag var det pizza, vilket vi var värda efter ett träningspass :D sedan har jag pluggat, tvättat och hängt i poolhuset, flätat Elins hår och varit en kortis vid kvällis :) nu skypear jag med min älskade bror och ska snart gå och kolla film hos Clara och Emmsen.
 
 

Art-middag

Ikväll skulle det serveras kokt korv med potatismos till middag, vilket är min hat-rätt. Det är den enda rätten jag inte kan äta här och olyckligtvis får vi det ganska ofta för att det är så billigt...så idag bestämde sig jag, Elin, Malin, Ebba och Denise för att gå och äta en god pasta på Art, det behövde jag verkligen! Min nya favorit är "Pasta Dania" som är pasta med tomatssås, fast är såå mycket godare än vanligtvis :)) Malin kunde inte bestämma sig så hon körde på två rätter haha! Känns lyxigt såhär på en tisdagskväll :D 
 
 
 
 
 
 

Fina vänner i snöiga Sverige

En dag efter att jag lämnat Stockholm kom såklart snön! Det bästa med snö är alla fina bilder man kan ta när snön lyser upp så fint i bakgrunden :) Här är två bilder på mina fina kompisar hemma i snöiga Stockholm.
 
 
Saknar dom redan!!
 
 
 

Tisdag 14 januari

Det bästa med att sluta 12.10!
 
 
 

Första skoldagen

Då var skolan igång igen. Sitter just nu på min engelska-lektion. Vi har eget arbete, så jag passar på att blogga lite :) Det var inte så jobbigt att gå upp imorse faktiskt, tog med mig lite svensk granola till frukosten, vilket gjorde att jag fick en väldigt bra start på dagen :D 
 
Såhär laddade jag upp för denna termin, så att jag ska klara av frukosten härnere
 

Godnatt!

Jag och Elin har precis varit och hämtat Wilhelm, Dennis och William på flygplatsen. Det var så mysigt och jättekul att välkomna dom på flygplatsen :D Nu sitter jag och skypear med mamma och pappa och sedan kommer Elin och ska sova hos mig ikväll igen :) 
 
 

Söndag

Inatt sov Elin hos mig, eftersom Matilda inte kommit än. Dagen började med brunch, sedan låg vi vid poolen och solade fram till två, då det hade blivit väldigt långtråkigt att ligga och sola. Jag gick då och tvättade håret och sedan drog vi ett gäng till Junction och satte oss på kinesen. Efter middagen har jag skypeat med Olga och nu ligger vi i Zebra och ser på Wolf of Wallsteeet. Det har varit en riktig bra sista dag på lovet, för imorgon börjar skolan, är inte alls taggad... 

Idag serverades mango till brunchen




Elin och Johan



Jag och Johan

Agda



Bästa Olga <333

Torsdag 9 januari

Torsdagen bestod av många hejdå. Jag, Ebba och Evelina åt först frukost på Espresso House och efter det sa jag hejdå till Evelina. Vid lunch kom Klara hem till mig. Vi käkade lunch och gick sedan ner på stan och efter det sa vi hejdå. Sedan gick jag förbi Tess skola och sa hejdå till henne, jag gick förbi Erica och sa hejdå till henne och till sist sa jag hejdå till Ebba. Ebba bjöd självklart på chokladbollar och jag fick lite julklappar, bland annat Chai-latte-pulver som jag tagit med till Kenya för att dricka här, hur underbart som helst! 
 
På kvällen åt jag en sista middag hemma med familjen, faster kom förbi och därefter sov jag mellan mamma och pappa. En helt perfekt sista dag helt enkelt. 
 
Att säga hejdå var faktiskt inte lika jobbigt som jag hade trott. Förmodligen beror det på att vi redan har klarat det en gång, vilket betyder att vi vet att vi kommer att klara det igen. Jag har mycket att se fram emot här I Kenya och försöker fokusera på det istället för att tänka på hur mycket jag saknar allt och alla därhemma. Stockholm, min familj och mina vänner kommer finnas kvar när jag kommer hem och därför känns det så himla bra att jag faktiskt gör klart min resa i Kenya, för det kommer jag faktiskt aldrig få tillbaka.
 
 
 
 
 

Onsdag 8 januari

I onsdags var det dags att säga hejdå till Sandis-familjen. VI åt en mysig middag på Peking, med jättegod buffé och sedan friterad banan, vaniljglass och sirap till efterrätt - hur gott som helst! Därefter sov Ebba hos mig ♥
 
 
 
 

Frukost hemma hos Ebba är det bästa jag vet

Det blev en hel del frukostar hemma hos Ebba, något som jag verkligen har saknat medan jag varit i Kenya.
 

Måndag 6 januari

Redan i måndags fick jag säga hejdå till en av mina närmsta kompisar, Olga, eftersom hon skulle åka till London dagen efter. Därför gick vi hem till Olga, hade med oss kladdkaka, chokladbollar, kakor etc. och smaskade i oss det medan vi öppnade julklappar. Jag fick superfina julklappar, blev superglad! 
 
 

Dinners

De sista dagarna bestod av många goda middagar. Jag var på middag hemma hos Ericas familj, hemma hos min faster, hemma hos Ebbas familj, på Friday's med mina favoriter, på Grill med min familj osv. Det har varit hur mysigt som helst och framförallt väldigt gott, jag har verkligen njutit av att få unna mig restaurangbesök och kvalitetstid med mina nära och kära.
 
På Friday's
 
Lunch på Espresso House med Ebba. Jag fick äntligen min Chicken Hickory Bagel!
 

1 januari 2014

Den 1a januari vaknade jag och Ebba klockan elva. Vi låg kvar i sängen tills klockan 14 och sedan gick vi upp för att göra lite frulle. Vi stekte bacon, gjorde scrambled eggs, bakade chokladbollar etc. Det blev en riktigt najs brunch och vi satt kvar och åt ända till klockan fem typ. Sedan på kvällen åkte jag hem till min familj och åt rester från deras nyårsmiddag, vilket var huuuur gott som helst!
 
 
 

Lördagen den 11 januari

Igår drog vi som sagt ett gäng till Casa Blanca. Vi blev upphämtade där vi halv tolv, men då kände jag och Elin verkligen för att stanna. Vi hade jättemysigt, så vi bad om att bli hämtade vid halv ett istället. Strax efter alla dragit sattes det på jättebra musik och jag och Elin sprang såklart in på dansgolvet. I början var det lite tomt på dansgolvet, men sedan kom allt fler och till slut stod jag och Elin ihopklämda bland massa kenyaner och dansade och skrek till Levels, Don't you worry child etc. Riktigt lyckad kväll!
 
 

NYÅÅÅR!!!

Nyår var lätt det bästa på jullovet. Började med middag hos Fanny som hade lagat 3-rätters, hur fint och gott som helst! Vid tolvslaget var vi på Djurgårdsbron, där vi träffade massvis av kompisar och efter det drog vi till två fester innan vi gick hem till Ebba och sov. Orkar inte berätta mer, utan ni får se bilder istället!
 
 
 

Bilder från juldagen

 

Taco-tisdag

Jag, Fanny och Ebba hann såklart även med en taco-tisdag som avslutades med Frödinges kladdkaka och vaniljglass, då Karro kom också. Det är en klassiker i sandis-familjen - tacos och frödinge, så det var så himla mysigt!! 
 
♥♥♥♥♥
 

Dagarna innan nyårsafton

Dagarna innan nyårsafton spenderades mycket på stan. Jag försökte vara så mycket som möjligt med familjen, vi gick på reorna, käkade hur goda luncher som helst och såg på bio, 3 stycken! :D när Ebba kom hem spenderade jag även mycket tid med henne. Sov hos henne fler nätter i rad och njöt av våra goda frukostar som jag saknat så mycket! Hann även med en del hemmafester, bland annat en klass-reunion med min klass från ettan. Jag och några tjejer åt på Friday's innan och sedan drog vi till Ruben! 
 
 
Två bilder från Friday's!
 

Mellandagarna på mitt landställe

Jag hade oturen att tappa min telefon i toaletten under jullovet så därför har massa av mina mobilbilder från jullovet försvunnit och därför kan jag inte göra lika roliga inlägg. Men här får ni ett inlägg om mina dagar på mitt landställe.
 
Vi kom dit den 22a på kvällen och åkte till stan igen den 26e på dagen. Den 23e var det julförberedelser. Jag satt i timmar och slog in presenter, vi klädde granen, julpyntade etc medan vi lyssnade på hög julmusik. På julafton stod klockan på 8 och jag och min bror sprang in till mammas och pappas sovrum för att öppna lite paket som låg i julstrumpan. Sedan käkade vi frukost, alla åt risgrynsgröt såklart förutom jag som åt havregrynsgröt istället eftersom jag inte alls är förtjust i risgrynsgröt. Efter det bytte vi om och gjorde oss fina och åkte sedan till mina kusiner. Det var superkul att träffa hela släkten igen, vi började med lite fika med glögg, pepparkakor, lussebullar osv. Sedan kom jultomten och det delades ut lite presenter, jag lekte med mina kusinbarn och sedan blev klockan 3 och det var dags Kalle Anka! Efter det serverades julbord, min moster gör världens godaste julbord med nya saker varje år, så det hade jag verkligen sett fram emot! På kvällen åkte vi hem och då hade vi julklappsutdelning inom familjen. Julafton är en av de bästa dagarna på året enligt mig och denna julafton var inget undantag, det var extra mysigt eftersom jag inte träffat min familj och släkt på så länge. 
 
På juldagen var det vi som skulle få gäster. Då kom släkten till oss och då såg schemat ut ungefär likadant minus Kalle Anka och julklappsutdelning. Vi satt och åt från 2 tills det var läggdags, mammas julbord går inte heller att klaga på direkt ;) 
 
Den 26e fick vi äntligen lite sovmorgon. Vi åt en god frukost tillsammans med min moster och morbror som sovit över. Sedan tog jag, mamma och pappa en långpromenad innan vi packade ihop och åkte hem till stan. Vi kom hem på eftermiddagen och jag och min brorsa stack direkt ut på stan för att ta del av Mellandagsrean. Jag gick raka vägen till Zara och stannade där i tre timmar, har ju inte varit på min favoritaffär på hela hösten så jag hade mycket att ta igen så att säga...
 
Här får ni i alla fall lite bilder från julafton! :) 
 
 

Jullov - 22 december

Dagen efter hade jag en lunch inplanerad med mina saknade vänner, Olga och Evelina. Vi åt på Vapiano och det var supergott, som jag saknat Vapiano! :D På kvällen åkte jag och min familj till vårt landställe på Värmdö. Vi köpte med världens godaste thaimat och det var hur mysigt som helst. ♥
 
 

Jullov del 1

Vi kom ju till Arlanda lite senare än vad vi hade trott. Istället för på morgonen kom vi på kvällen och mina planer för lördagen var därmed som bortblåsta. Men jag hade en underbar kväll ändå! Jag var väldigt hungrig så vi beställde hem mat och jag åt middag med familjen. Därefter kom mina bästa kompis Ebba över och vi satt och pratade till långt in på natten innan hon gick hem för att hon skulle åka till Dalarna dagen efter. Så då var det hejdå för nästan ytterligare en vecka...men vi klarade det bra och hördes på snap och sms :) 
 
Lite bästis-bilder ♥
 

Gårdagen

Klockan stod på 4 på morgonen och efer ca 3 timmar sömn gick jag upp och gjorde iordning min sista Sverige-frukost, yoghurt, granola och en macka med kalkon och paprika, åhh vad jag kommer sakna Sverige-frukost, har redan tröttnat på skolans och har varit här en dag...men som tur är har jag laddat upp denna gång, bild kommer... ;) jag satte mig i bilen med mamma, pappa och Calle. Det kändes faktiskt bra att åka till Arlanda, satt och sjöng i bilen, precis som om allting var som vanligt, att jag fick skjuts till en fotbollsträning, inte att jag var påväg till Arlanda för att åka till andra sidan jordklotet och sedan stanna där i 143 dagar. På Arlanda var det heller inte särskilt jobbigt, lyckades hålla mig borta från tårarna och sedan träffade jag mina SSN-kompisar och då kändes allt så himla bra igen. Som jag saknat dom! Dock vet jag att mina tårar snart kommer rinna nerför kinderna vid tanken på min familj och mina underbara vänner. 
 
Flygresan gick i alla fall jättebra. Vi lyckades byta biljetter så att jag fick sitta med William och Macki på den långa flygningen vilket var skönt. Vi alla tre lyckades sova ganska bra så när vi kom fram var vi inte alls trötta, utan bara taggade på att komma till internatet och träffa våra saknade kompisar. 
 
Vi skulle egentligen dragit ut, men vi stannade istället hemma och väntade på de andra. Att slänga sig i famnarna på alla vänner var det bästa jag varit med om på länge. Det var inte bara mina SSN-kompisar jag slängde mig i famnen på igår, min kära vän Fredrika var nämligen här också! Det var helt underbart att träffa henne igen efter ett halvår! Här får ni lite bilder :) 
 
Min fina familj <3
 
Flög ensam på första flygningen och kände mig lite ensam
 
Macki och jag
 
Jag och frugan var äntligen återförenade
 
och jag fick träffa min underbara Freddie ♥♥♥
 

TIllbaka!!!

Nu är jag tillbaka i mitt älskade Nairobi. Sitter för tillfället på Elins rum och lyssnar på musik medan Elin sover :) Hade tänkt blogga under jullovet, men har inte riktigt haft tid eller lust. Men nu är jag tillbaka med bloggandet, och förutom att uppdatera er hemma om vardagen härnere kommer jag att då och då slänga in lite inlägg från mitt jullov. Det har förövrigt varit ett helt underbart jullov hemma i Sverige, har varit mycket med min familj och mina närmsta vänner. När jag inte har bott hemma har jag bott hos Ebba haha, så himla mysigt att få hänga med kompisar och familj, ÄNTLIGEN! 
 
Idag har vi i alla fall legat vid poolen hela dagen. Alla som har varit på kusten över jullovet är såklart superbruna, så jag har försökt ta igen lite med solningen ;) ikväll ska vi förmodligen till Casa Blanca, hörs mer om det senare!
 
Elin och jag
 
Emma B och jag
 
Emma M och Elin
 

hannasafrika.blogg.se

Mitt namn är Hanna Jedvall och denna blogg handlar om mitt liv under tiden jag går på Svenska Skolan i Nairobi. Ni kommer få följa min vardag under mitt förhoppningsvis bästa år hittills! Ni kan även ta del av min instagram: hannajedvall.

RSS 2.0