Utekväll

Jag och Elin har musiken på högsta volym och håller på att sminka oss och välja kläder för ikväll. Vi ska nämligen till Galileo, klubben där vi var förra helgen. Det kommer blir så SJUKT nice. Det är bara några få tjejer som ska ut ikväll, ska verkligen bli skoj! 
 
Här är bilden från förra helgen innan vi drog ut till Galileo :) bilderna är på mig, Elin och Sara.
 
 

Fredaaag

Idag är det fredag och endast 3 veckor tills jag sätter mig på ett flygplan påväg mot Sverige. Verkligen helt sjukt. Tiden har gått så himla snabbt härnere, men jag längtar faktiskt som bara den på att få komma hem och träffa alla saknade personer och tillbringa lite tid hemma, så himla taggad.
 
Idag hade jag bara en lektion, sedan lucia-kör. Efter lunchen gick jag till mitt rum och slumrade till lite innan Elin kom och ville se Idol. Som ni kanske har märkt har jag och Elin en liten "tradition" att kolla på Idol, det är så himla mysigt. När vi kollat klart började vi fixa oss innan vi tog skolbussen iväg till Best Western!
 
Där skulle jag och Elin äta en mysig "dinner for 2", något som vi velat göra länge, vilket är väldigt svårt när man är 70 underbara personer på ett internat haha. Restaurangen var uppe på ett "rooftop", det var verkligen huuur mysigt som helst. Romantiska som vi var tog vi "en rätt för två", jag och frugan ♥ efter det gick vi ner till restaurangen på nedervåningen och åt lite efterrätt. Kvällen blev hur lyckad som helst, mysigaste kvällen på riktigt länge.
 
När vi kom hem var det spelkväll i full gång i matsalen. Det spelades plump och massa familje-spel. Jag och Elin hakade på direkt och körde "med andra ord", det var superkul, med mycket skratt! Nu är jag på mitt rum igen och håller min sjuka rumskompis Matilda sällskap. Ska snart gå och lägga mig, för imorgon ska jag upp halv åtta för att besöka barnhemmet, åh vad mysigt! Man får dock inte ta några bilder där, men ska försöka smygfota de små gulliga bebisarna.
 
Här kommer bilder från kvällen! Godnatt, ses om 3 veckor ♥
 
Jag är världens lyckligaste som har träffat jordens bästa människa
 
 

Saknar Sandhamn

När det är så kallt som det är nu här i Kenya kan jag inte låta bli att längta tillbaks till Sandhamn, där jag tillbringade större delen av årets sommarlov. Helt klart bästa sommaren.
Framförallt saknar jag såklart världens bästa människor, min andra familj ♥
 

En saknad kompis

Fina Fredrika
 

Lördag kväll

I lördags kom Matildas pappa hit också, vilket var superkul, framförallt för Matilda såklart. På kvällen ville han, snäll som han var, bjuda ut oss på middag, så då åkte vi till den goda italienska restaurangen Osteria! Vi åt förrätt, riktigt god pasta till huvudrätt och sedan glass till efterrätt. Vi gick därifrån mycket nöjda och belåtna kan jag lova. 
 
Efter det åkte vi till klubben Galileo efter att ha bättrat på sminket lite och bytt om till fina klänningar! Det var första gången vi var på den klubben och den var riktigt bra! Kvällen blev en av de roligaste hittills, även fast den slutade lite mindre bra. 
 
Världens bästa rumskompis ♥
 

Ngong Hills

I lördags blev det att stiga upp tidigt för vandring på Ngong Hills, som en förberedelse inför Mount Kenya. Ngong Hills är fyra stora kullar, den största kullen når upp till 2400m.ö.h. Det var lite av de jobbigare sakerna jag gjort, men också bland det härligaste! Sista långa nedförsbacken hoppade/sprang vi ner och det var SÅ skönt att komma fram. Och gissa vem som var först i mål? Det var lilla jag tillsammans med Sanna, Emma, Matilda och Ebba! Riktigt nöjda och glada :) dagen efter hade jag dock jordens träningsverk på ett konstigt ställe mellan rumpan och ryggen. Här får ni härliga bilder från Sannas kamera!
 
 

Frågor och svar

Hej! Skulle inte du kunna berätta lite mer hur det är att vara i Kenya och att bo på internatet? Jag är nämligen väldigt intresserad av att åka! Vad för fördelar/nackdelar finns det? Vad är bäst/sämst? Skulle verkligen uppskatta svar! Kram
 

Vad roligt att du är intresserad av att åka! Jag ska försöka svara så bra jag kan och även försöka bli bättre på att beskriva mer i mina inlägg som jag skriver. Att bo på internat har både sina fördelar och nackdelar. Fördelarna tycker jag och de allra flesta är många många fler än nackdelarna. Det bästa med att bo på internat är att man ständigt är omringad av kompisar, det kan låta jobbigt, men tro mig det är det inte. Det är så mysigt att bara kunna hänga på folks rum, gå tillsammans och äta och bara umgås med varandra. Man kommer alla jättenära verkligen. Sedan kan det självklart ibland vara jobbigt att ständigt vara omringad av folk, men då är det bara att låsa in sig på sitt rum, krypa ner under täcket och sätta på en film, så är allting löst. Det sämsta med att bo på internat är att det är jobbigt att ha "dåliga dagar". Alla har vi dåliga dagar ibland och det blir väldigt tydligt när folk har det och det börjar direkt snackas om ifall man är sur på någon av någon anledning. På internat går rykten väldigt snabbt kan jag lova. Vissa kan också tycka det är jobbigt när folk är för högljudda, t.ex. under läxis eller när man ska sova. Detta har jag dock inga problem med, då jag har vant mig vid att lägga mig senare än vad jag brukar haha.
 
Att i princip bo på skolan har också fördelar och nackdelar. Det är sjukt nice att ställa klockan typ en halvtimme innan man börjar och gå till lektionen 1 minut innan man börjar. Dock kan man ibland känna att dessa korta avstånd är jobbiga, då man inte rör på sig mycket mindre än vad man normalt sett gör hemma, vilket gör att i alla fall jag får mycket spring i benen.
 
Det bästa generellt sätt med att vara i Kenya är enligt mig alla kompisar som jag har lärt känna här. Jag har kommit otroligt nära många här, vänner som jag kommer behålla hela livet. Sedan får vi ju uppleva typ tio gånger mer under detta år än vad många får göra under sin livstid, vilket är väldigt häftigt det med. Det sämsta skulle jag säga är att Nairobi är en så pass farlig stad. Det begränsar självklart vår frihet, vilket kan vara mycket frustrerande, då man är van vid att få göra i princip vad man vill.
 
Hoppas att mitt svar gav dig en liten uppfattning i alla fall :) kram
 
Vilken tårta var ert lags?
 
 
Denna tårta var mitt lags tårta och även den vinnande tårtan! Vi bedömdes ju inte bara efter utséende, utan även på smaken, hur bra vi hållit oss till temat och hur bra vår "bakgrundshistoria" var. Vi hade kanske inte den snyggaste tårtan, men jag tror att vi vann för att vi var kreativa när det gällde att hålla oss till temat, då vi gjorde en Afrika-karta på tårtan med hjälp av riven choklad och framförallt för att Johan höll ett så fint tal om hur vi hade tänkt när vi gjorde tårtan ;) 
 

Tårt-tävling

I söndags hade boarding-rådet fixat en liten tävling som avslutning på helgen. Det var tårt-tävling som stod på schemat! De hade köpt in tårtbottnar och massa tillbehör och sedan hade varje grupp 20 minuter på sig att göra den finaste, godaste och mest kreativa tårtan som hörde till temat "Kenya 100 dagar", då vi varit här i mer än 100 dagar nu, vilket är helt sjukt! Man skulle även ha en bakgrundshistoria till sin tårta. Vill bara skryta lite extra med att säga att min grupp vann, är väldigt stolt må jag säga! 
 
 

Suit Up Day - sista bilderna

 
Här fick ni sista bildbomben från i torsdags!
 
 
 
 

Suit Up Day - fler bilder

I torsdags var det ju som sagt Suit Up Day. Elevrådet hade fixat supermysig middag som avslutades med kladdkaka till efterrätt! De hade bokat upp två långbord ute vid poolen och hade bordsplacering. Alla fick även en lapp under sin tallrik där det stod en uppmaning som de skulle göra, t.ex. förklara sin kärlek till boardingpersonalen, putta i någon i poolen, säga "kuckeliku" så fort någon sa ens namn, fria till någon osv. Kvällen avslutades med att vårt kill-band här på SSN (William, WIlhelm och Johan) uppträdde med deras favoritsång i matsalen. Det blev en sjukt lyckad kväll! Här får ni blandade bilder från mig, Sanna och Hedda! 
 
Alma blev utsedd till "bäst klädda" - så rätt!
 
Mitt internet är för tillfället helt stört dåligt, så jag kan inte lägga upp fler bilder, men det kommer!
 

Suit Up Day

Idag är det Suit Up Day på SSN!! De flesta har verkligen gått ALL IN, så kul!! Har tagit lite mobilbilder och senare får ni de bilder som Hedda har tagit med sin systemkamera! Puss
 
 
Till Fredrika, Erica, Sabina och Evelina och alla ni andra som jag inte lagt upp bild på: Saknar er jättemycket också, hade bara inga sparade bilder på er på mobilen för tillfället, var inte oroliga! :) :) 
 

Saknade personer

Jag är duktig på att printscreena fina bilder på mina saknade vänner därhemma, så vill tillägna ett litet inlägg till dem ♥
 
 

Söndag - ridning

Idag stod ridning på schemat! Vi var några stycken som åkte till Karura Forest, där vi red i någon timme. Det var superkul verkligen vi skrittade och travade. För mig är det i princip första gången jag rider på en häst, så det var verkligen en upplevelse! Här får ni lite bilder :)
 
 
 

Lördagen

I lördags vaknade jag lite före tio och jag och Elin gick till brunchen. Efter brunchen bestämde vi oss för att vara duktiga och plugga, men vi sket i den idén. Istället drog vi med oss Ebba och Sanna till TOI. Vi åkte CityHoppa dit (första gången för mig) och så var vi där i några timmar innan vi tog CityHoppa tillbaka hem. Självklart hittade vi massa saker, jag köpte en klänning, en blus från zara och ett par Juicybyxor, allt för mindre än 50 svenska kronor! Man kan ju inget annat än att älska TOI. Jag kan visa er vad jag köpte, men just nu ligger kläderna i tvätten, så det får bli en annan gång.

På kvällen åkte vi till Coffe Garden, världens mysigaste ställe. Det blev verkligen en lyckad kväll! Har tyvärr inga bilder från kvällen, istället får ni bilder från förra gången vi var där, då jag käkade en efterlängtad caesarsallad och därefter en mycket god efterrätt!! Älskar verkligen Coffe Garden :) 

 

 

 

Fråga och svar

Har Paulina en blogg om sitt år i USA? :) din blogg är ur mysig och är sjukt avis!!!!!!!
 
SV: Nej Paulina har ingen blogg tyvärr, hon har en instagram som heter littlemeinthestates!

Fredagen

Igår var det fredag, favvodagen! Det serverades pizza till lunch, jag, Elsa och Matilda åt tills vi nästan sprack. Efter lunchen chillade jag bara och sedan käkade vi middag. Jag, Matilda, Elsa och Elin drog ut ett bord och satte oss och hade mysig middag för oss själva. Sedan gick hälften av alla elever till zebra-rummet för att plugga matte eftersom det var omprov dagen efter. Jag och Elin belönade oss för att vi inte skulle göra omprov genom att ta ut täcken och kuddar och lägga oss och se på film ute vid poolen. Det var sjukt najs, det ska bli en fredagstradition har vi bestämt oss för!! 
 
Jag skypeade sedan lite snabbt med Klara, innan vi åkte till en bar för att se Sverige-Portugal. Det var nice, men jag är väldigt dålig på att se en hel fotbollsmatch så det slutade med att jag skrev med Tess och Elin på facebook istället :) 
 
När vi kom hem satte jag mig i min skype-hörna och skypeade med min saknade vän Paulina som just nu befinner sig i USA! Vi har inte skypeat en enda gång sedan vi åkte, så vi hade sjukt mycket att ta igen. Såklart skulle min mobil ta slut på batterier, så vi fick avsluta skype-samtalet, eftersom jag inte kunde fortsätta snacka i mitt rum där Matilda gått och lagt sig. Men vi ska fortsätta skype-samtalet snarast bestämde vi oss för!
Händer bara i Kenya
 
 


 
 
 

Veckan som gått

Jag har märkt att jag är väldigt dålig på att blogga om vad vi gör här på veckodagarna. Det är främst för att jag inte tar så jättemycket bilder, och då tycker jag inte det är särskilt kul att blogga :) jag tänker heller inte på att det faktiskt är kul för er att läsa om vad vi gör här, eftersom det nu har blivit vardagen för oss. Men jag ska försöka bättra mig på den fronten också! 
 
I måndags hade vi ett stort måndagsmöte, där de berättade om vad vi kommer göra fram till jul osv. De avslutade med att säga: "Ingen missar kvällsfikat kl.21 ikväll, det kommer en överraskning" Alla anade att det var någon slags efterätt och jag bokstavligen sprang ner till kvällis när klockan slagit 21.00. Och vad serverades?? Om inte min absoluta favvo-efterrätt marrängswiss!!! Jag åt tills jag höll på att spy, sedan tryckte jag i mig ännu mer. Jag satt med Johan och Elsa och alla gav sina rester till oss, så det var liksom svårt att motstå. Det är ju faktiskt inte varje dag man äter marängswiss här i Kenya...
 
Sedan har jag inga fler bilder från denna vecka. Matilda klippte håret på Axel, vilket blev SJUKT bra och jag och Elin taggar som vanligt till Sportlovet som kommer bli så jäääääkla najs!!!
 
 

Söndagen

Sedan blev det söndag och om lördagen var rolig, var söndagen ULTRAROLIG! Treorna hade tagit på sig uppgiften att hålla i en aktivitetsdag, för att få ihop sammanhållningen igen här på SSN. De samlade alla ettor och tvåor på basketplanen och delade in oss i olika lag. 
 
Det började med att alla skulle komma på ett namn till sin grupp och sedan skulle man på 10 minuter snabbt springa och klä ut sig efter det temat man valt.
 
Den första riktiga tävlingen var en stafett som gick ut på att man först skulle springa till en skål med vatten. Däri låg ett äpple som man skulle ta en tugga av. Sedan skulle man, med blött ansikte, doppa huvudet i en skål med mjöl och hitta en godisbit som låg där i. Allt detta skulle göras utan hjälp av händer, ni ser ju hur resultatet blev. Som tur var skulle bara fyra gruppmedlemmar göra det, så jag slapp (tack och lov)
 
Den andra tävlingen var den så kallade "norsk fylla", där man ska snurra tio varv med huvudet i en bandyklubba och sedan försöka springa/gå tillbaka. Detta var sjukt kul och mycket svårare än man kunde tro! Efter jag snurrat tio varv föll jag pladask ner på marken...
 
Sedan skulle det käkas vattenmelon och kakor
 
Sedan blev det dags för frieri. Varje grupp fick 10 minuter på sig att komma på det bästa frieriet som man sedan skulle utföra på Sanna och därefter fick juryn bestämma vilken grupp som var bäst. Min grupp kom tvåa på den grenen, resten kom vi i princip sist på...
 
Sista grenen var att "fucka ur". Då satte treorna på en låt och när droppet kom skulle alla dansa som bara den. Folk slet av sig kläderna, slängde mjöl och vatten på varandra och fuckade helt enkelt ur :) 
 
Det bästa och sista innan dagen var slut var "kramringen". Då skulle alla krama precis alla, vilket var så himla underbart. Alla blev typ tårögda och det kändes verkligen som om vi var back on track igen! Jag vill en sista gång tacka treorna som hade fixat allting och lagt ner både pengar och tid på detta, det gjorde ni bra!
Det är vid såna tillfällen som man inser hur underbart det är att bo på ett internat med seriöst världens bästa människor. Därför hoppas jag verkligen att det blir fler såna saker!
 
 
 
 
 
 

Tree House

Vi tar det från början, med att berätta om lördagen förra helgen! Vi åkte som sagt till en nattklubb som heter Tree House. Vi hade kollat in vad det skulle vara för DJ, och hade inte särskilt höga förväntningar...Men till vår förvåning var musiken sjukt bra, så vi dansade riktigt mycket :) superkul var det! Här får ni bilder från Sanna (som vanligt).
 
 

Bara att sätta igång då...

 
Okej, jag erkänner....jag är ingen bloggare, but I'll do my best!!
 

Bilder från Bush Camp

Nu har vi kommit hem från Bush Camp. Det var en supermysig helg, med grillning, övernattning i tält, som avslutades med en härlig lunch på fin restaurang! Mycket lyckat. Ikväll ska vi som sagt till Tree House, hoppas det blir kul!!
 
 

Helgens planer

Imorgon är det fredag, tjihoooo!!!
 
Klockan tre åker jag och 10 andra till "Tinas Bush Camp". Där bor vår gympalärare och vi kommer bl.a. att gå "walking-safari", kolla på världens vackraste solnedgång, sova i tält under bar himmel, grilla och kanske få möjligheten att se ända bort till Tanzania. Kommer bli sjukt nice!
 
På lördag när vi kommer tillbaka ska vi på kvällen till en klubb som heter "Tree House", där vi var förra helgen. Det är ett event som heter "Neon Night", så jag ska ha ett neon-gult linne och vita jeans :) 
 
Här är bilder från när de var på "Tinas Bush Camp" förra gången (jag var inte med). Bilderna är tagna från sannasafrika.blogg.se
 
 
 

Bästa tisdagen

Åh vilken underbar tisdag jag har haft! TIll middag serverades kokt korv med potatismos, något som jag inte kan äta verkligen, det är enda gången som jag verkligen inte kan äta något förutom sallad. Så då kom jag på den smarta idén att beställa Home Delivery från Art som har sjukt goda pizzor och pasta-rätter! Jag tog en pasta pesto med kyckling som var helt utsökt!! Under tiden som vi väntade på maten så skypeade jag med min efterlängtade bästis Ebba i en och en halv timme (ja, det tog så lång tid för maten att komma, welcome to Kenya) och det var så himla mysigt! Det går inte att beskriva hur mycket jag saknar alla därhemma och vi pratade om allt roligt som vi kommer göra tillsammans när jag kommer hem och det gjorde mig på så himla gott humör! 
 
 

Haloween på SSN

 

hannasafrika.blogg.se

Mitt namn är Hanna Jedvall och denna blogg handlar om mitt liv under tiden jag går på Svenska Skolan i Nairobi. Ni kommer få följa min vardag under mitt förhoppningsvis bästa år hittills! Ni kan även ta del av min instagram: hannajedvall.

RSS 2.0